Overal ter wereld neemt de levensverwachting toe. Gezonde ouderen blijven lang zelfstandig. Als ze echter niet gezond genoeg zijn om hun fysieke en mentale capaciteiten te behouden, worden ze snel zittend en afhankelijk en verouderen ze veel sneller. Het NOA-kussen helpt de oudere langzamer oud te worden, d.w.z. langer zelfstandig en gezond te blijven.

Hoe word je minder snel oud?

Lichaamsbeweging heeft effecten die de gevolgen van veroudering tegengaan. 1- Regelmatige lichaamsbeweging vertraagt de afname van de spiermassa bij het ouder worden. 2- Tegelijkertijd beperkt regelmatige lichaamsbeweging de toename van lichaamsvet en de daarmee samenhangende stofwisselingsproblemen, zoals glucose-intolerantie, waardoor diabetes wordt voorkomen. 3- Regelmatige lichaamsbeweging houdt ook de cardiovasculaire en ademhalingsfuncties in stand. Zelfs als er op hoge leeftijd mee wordt begonnen, heeft het positieve effecten op de gezondheid.
Om "fit" oud te worden is het dus belangrijk om niet af te zien van activiteiten: - die het aanpassingsvermogen van het lichaam stimuleren, door het intellectuele, fysieke en relationele basiskapitaal in stand te houden of zelfs te verbeteren, en - die beschermen tegen ziekten (griep, hart- en vaatziekten, enz.), door vroegtijdig in te grijpen bij ziekten of aandoeningen die kunnen leiden tot een cascade van stoornissen in de andere functies van het lichaam (loopstoornissen, depressie, veranderingen in de voedingstoestand, enz.)

Vergrijzing

Het risico om te vallen is een reëel probleem bij ouderen. Spierverslapping, verminderde zintuiglijke vermogens, medicatie, orthostatische hypotensie, enz. zijn allemaal factoren die tot vallen kunnen leiden. Preventie is de enige manier om de risico's te beperken door de omgeving aan te passen. Maar regelmatige lichaamsbeweging helpt om reflexen en spiermassa te behouden. Oudere mensen lopen met een grotere voorwaartse rotatie van het bekken (naar beneden) en met een toename van de lumbale lordose. Deze houdingsverandering is meestal het gevolg van een combinatie van zwakke buikspieren, strakke heupbuigers en toegenomen buikvet. Het risico van decubitus is een ander probleem voor ouderen en mensen met een mobiliteitsbeperking. Een doorligwond is een wond als gevolg van weefselhypoxie door overmatige en langdurige druk op een hard oppervlak van een botuitsteeksel. Het heiligbeen wordt meestal het meest getroffen in de zitpositie wanneer de persoon in de stoel schuift. Het samendrukken van het weefsel zorgt ervoor dat de haarvaten in de huid zich vernauwen of zelfs afsluiten, wat tot een wond kan leiden.

Het is belangrijk dat de persoon op een goede steun zit

Als de zitting te hard is, is het contactoppervlak erg klein en rust al het gewicht alleen op dit kleine oppervlak, waardoor de druk toeneemt. Als het vlak te zacht is, zakt het bekken te ver in de zitting, maar de druk concentreert zich op de punten waar het lichaam uitsteekt (heiligbeen en zitbeen), en neemt op die punten toe. Bovendien wordt het bekken helaas volledig geïmmobiliseerd. De juiste ondersteuning is er een waarbij de persoon iets wegzakt, maar overal op dezelfde manier wordt ondersteund. Het contactoppervlak is groter en de druk is daardoor veel minder, gelijkmatig verdeeld.

Waarom zit je op het NOA kussen?

Voor zachte oefeningen Het NOA-kussen houdt u in beweging. Het houdt u de hele dag op natuurlijke wijze in vorm. Het versterkt uw spieren zachtjes met nauwelijks voelbare instabiliteit. Het NOA-kussen stimuleert uw algemene stofwisseling door de drie rondingen op een natuurlijke en moeiteloze manier in stand te houden (zie foto). Om de druk op de weefsels bij langdurig zitten te verminderen Het kussen verdeelt de druk gelijkmatig over het gehele contactoppervlak en beschermt het huidweefsel. Om de hersenactiviteit te verbeteren Het kussen zorgt ervoor dat het hoofd ruim boven de schouders kan worden geplaatst en de bloedvaten die de hersenen bevoorraden niet meer worden samengedrukt. Dit verbetert de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening van de cellen en de hersenen.