Over de hele wereld neemt de levensverwachting toe. De gezonde oudere blijft lang zelfstandig. Aan de andere kant, als hun gezondheid hen niet in staat stelt om hun fysieke en mentale capaciteiten te behouden, worden ze snel zittend, afhankelijk en veel sneller oud. Het NOA-kussen helpt de oudere langzamer te verouderen, d.w.z. langer zelfstandig en gezond te blijven.

Hoe kun je langzamer verouderen?

Lichamelijke activiteit heeft effecten die tegengesteld zijn aan die van het ouder worden. 1- Bij regelmatige oefening vertraagt fysieke activiteit de afname van de spiermassa die gepaard gaat met het bereiken van de leeftijd. 2. Tegelijkertijd beperkt regelmatige lichaamsbeweging de toename van de vetmassa en de daarmee gepaard gaande stofwisselingsproblemen, zoals glucose-intolerantie, waardoor diabetes wordt voorkomen. 3. Regelmatige lichaamsbeweging houdt ook de cardiovasculaire en ademhalingsfuncties in stand. Zelfs op gevorderde leeftijd zal het een positief effect hebben op de gezondheid.
Om oud te worden "in vorm" is het dus belangrijk om niet af te zien van activiteiten: - die het aanpassingsvermogen van het organisme stimuleren door het intellectuele, fysieke en relationele kapitaal te behouden of zelfs te verbeteren, en - die bescherming bieden tegen ziekten (griep, hart- en vaatziekten, enz.), door een vroegtijdige behandeling van ziekten of aandoeningen die kunnen leiden tot stoornissen die zich uiten in andere functies van het lichaam (loopstoornissen, depressie, veranderde voedingstoestand, enz.)

Problemen van veroudering

Hetrisico om te vallen is een reëel probleem voor de ouderen. Spierverspilling, verminderde zintuiglijke vermogens, medicatiegebruik, orthostatische hypotensie, ... zijn factoren die vallen bevorderen. Preventie is de enige manier om de risico's te verminderen door aanpassing van de omgeving. Maar regelmatige lichaamsbeweging helpt om de reflexen en de spiermassa te behouden. Ouderen lopen met een verhoogde voorwaartse rotatie van het bekken (naar beneden) en met een toename van de lumbale lordose. Deze houdingsverandering is meestal te wijten aan een combinatie van zwakte in de buikspieren, spanning in de buigspieren van de heupen en een toename van het buikvet. Het risico op decubitus is een andere kwestie voor ouderen en mensen met beperkte mobiliteit. Een drukpijn is een wond als gevolg van weefselhypoxie, veroorzaakt door overmatige en langdurige druk op een hard oppervlak van een botuitsteeksel. Het heiligbeen wordt meestal het meest aangetast in de zitpositie wanneer de persoon in de stoel schuift. Door het verbrijzelen van het weefsel krimpen de haarvaten van de huid of raken ze zelfs verstopt, wat kan leiden tot een wond.

Het is belangrijk dat de persoon op een goede ondersteuning zit.

Als de zitting te hard is, is het contactoppervlak erg klein en rust al het gewicht alleen op dit kleine oppervlak, waardoor de druk toeneemt. Als het vlak te zacht is, zakt het bekken te ver in de zitting, maar de druk is geconcentreerd op de uitstekende punten van het lichaam (heiligbeen en pinnen), en neemt toe op deze punten. Bovendien is het bekken dan helaas volledig geïmmobiliseerd. Een goede ondersteuning is wanneer de persoon een beetje zinkt, maar overal op dezelfde manier wordt ondersteund. Het contactoppervlak is groter en de druk, gelijkmatig verdeeld, is dus veel minder.

Waarom zou je op het NOA-kussen zitten?

Voor een zachte oefening Het NOA-kussen houdt je in beweging. Het houdt je de hele dag door op een natuurlijke manier in balans. Het versterkt je spieren met nauwelijks merkbare instabiliteit. Door de drie curven op natuurlijke wijze en moeiteloos te onderhouden, stimuleert het NOA-kussen uw algemene stofwisseling (zie foto). Om de druk op de weefsels te verlichten tijdens langdurig zitten Het kussen verdeelt de druk gelijkmatig over het gehele contactoppervlak en behoudt het huidweefsel. Om de hersenactiviteit te verbeteren Dankzij het kussen wordt het hoofd ver boven de schouders geplaatst en worden de vaten die de hersenen bevloeien niet meer samengedrukt. Het verbetert dus de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening van de cellen en de hersenen.