Over de hele wereld neemt de levensverwachting toe. Gezonde ouderen blijven lang zelfstandig. Als zij echter niet gezond genoeg zijn om hun lichamelijke en geestelijke capaciteiten op peil te houden, worden zij snel sedentair, afhankelijk en verouderen zij veel sneller. Het NOA-kussen helpt de bejaarde om langzamer ouder te worden, d.w.z. om langer zelfstandig en gezond te blijven.

Hoe word je minder snel oud?

Lichamelijke activiteit heeft effecten die de effecten van veroudering tegengaan. 1- Indien regelmatig beoefend, vertraagt lichaamsbeweging de afname van de spiermassa die met het ouder worden gepaard gaat. 2- Tegelijkertijd beperkt regelmatige lichaamsbeweging de toename van lichaamsvet en de daarmee gepaard gaande stofwisselingsproblemen, zoals glucose-intolerantie, waardoor diabetes wordt voorkomen. 3- Regelmatige lichaamsbeweging houdt ook de cardiovasculaire en respiratoire functies in stand. Zelfs wanneer er op latere leeftijd mee wordt begonnen, zal het positieve effecten hebben op de gezondheid.
Om "fit" oud te worden, is het dus belangrijk om activiteiten niet op te geven: - die het aanpassingsvermogen van het lichaam stimuleren, door het intellectuele, fysieke en relationele basiskapitaal in stand te houden of zelfs te verbeteren, en - die beschermen tegen ziekten (griep, hart- en vaatziekten, enz.), door vroegtijdig in te grijpen bij ziekten of aandoeningen die kunnen leiden tot een cascade van stoornissen in de andere functies van het lichaam (loopstoornissen, depressie, veranderingen in de voedingstoestand, enz.)

Vergrijzingskwesties

Het risico om te vallen is een reëel probleem bij ouderen. Spieratrofie, verminderde zintuiglijke vermogens, medicatie, orthostatische hypotensie, enz. zijn allemaal factoren die tot vallen kunnen leiden. Preventie is de enige manier om de risico's te verminderen door de omgeving aan te passen. Maar regelmatige lichaamsbeweging helpt om reflexen en spiermassa te behouden. Oudere mensen lopen met een toegenomen anterior rotatie van het bekken (naar beneden) en met een toename van de lumbale lordose. Deze houdingsverandering is meestal te wijten aan een combinatie van zwakke buikspieren, gespannen heupflexoren en toegenomen buikvet. Het risico op decubitus is een ander probleem voor ouderen en personen met beperkte mobiliteit. Een doorligwond is een wond die het gevolg is van weefselhypoxie ten gevolge van overmatige en langdurige druk op een hard oppervlak van een benig uitsteeksel. Het heiligbeen wordt meestal het meest aangetast in zittende positie, wanneer de persoon in de stoel schuift. Door het samendrukken van het weefsel vernauwen de haarvaten in de huid zich of raken zelfs afgesloten, wat tot een wond kan leiden.

Het is belangrijk dat de persoon op een goede steun zit

Als de zitting te hard is, is het contactoppervlak zeer klein en rust al het gewicht alleen op dit kleine oppervlak, waardoor de druk toeneemt. Als het vliegtuig te zacht is, zakt het bekken te ver in de stoel, maar de druk concentreert zich op de punten waar het lichaam uitsteekt (heiligbeen en zitbeen), en neemt op deze punten toe. Bovendien is het bekken helaas volledig geïmmobiliseerd. De juiste steun is er een waarbij de persoon lichtjes zakt maar overal op dezelfde manier wordt ondersteund. Het contactoppervlak is groter en de druk is daardoor veel minder, gelijkmatig verdeeld.

Waarom zit je op het NOA kussen?

Voor lichte lichaamsbeweging Het NOA kussen houdt je in beweging. Het houdt u de hele dag op natuurlijke wijze in vorm. Het versterkt uw spieren zachtjes met nauwelijks waarneembare instabiliteit. Het NOA kussen stimuleert uw algemene metabolisme door de drie curven op natuurlijke en moeiteloze wijze te behouden (zie foto). Om de druk op de weefsels bij langdurig zitten te verminderen Het kussen verdeelt de druk gelijkmatig over het hele contactoppervlak en beschermt het huidweefsel. Om de hersenactiviteit te verbeteren Het kussen maakt het mogelijk het hoofd ruim boven de schouders te verplaatsen en de bloedvaten die de hersenen van bloed voorzien, worden niet langer samengedrukt. Dit verbetert de bloedcirculatie en daarmee de zuurstofvoorziening van de cellen en de hersenen.